Donacija alata u 2014.

71 donacija alata 2014

U petak i subotu, 09. i 10. maja 2014. održano je XXI Republičko takmičenje mašinskih škola Srbije. 75 takmičara iz 35 škola nadmetalo se u pet obrazovnih profila – za automehaničara, bravara, autolimara, operatera glodača i operatera strugara. Takmičenje je održano u organizaciji Politehničke škole Kragujevac.

Mnoge kompanije smatraju da je dovoljno da samo postoje i posluju na tržištu. UNIOR d.d. i UNIOR TEOS ALATI znaju da postoje i u sredini i društvu u kojima posluju. Važan aspekt u našem delovanju predstavlja i društvena odgovornost i briga za pozitivne vrednosti u društvu.

Kao društveno odgovorne, naše dve kompanije naročito vode računa o budućnosti novih, mladih generacija. Zato smo organizatoru Republičkog takmičenja mašinskih škola poklonili komplet UNIOR alata u kolicima za alat – akcijski komplet UNIOR KOLICA – CELA RADIONICA. Naš cilj je da ovim poklonom omogućimo bolji kvalitet praktične nastave, kako bi budući majstori stekli dragoceno iskustvo rada sa profesionalnim alatima.

Ovo je već druga godina kako pratimo Republičko takmičenje mašinskih škola i doniramo UNIOR alat u kolicima – prošle godine ovaj vredan komplet alata dobila je Mašinsko-saobraćajna škola u Čačku.

Pored nas, ovo takmičenje su podržala je i druga UNIORova firma u Srbiji – Unior Components. Devet učenika koji su osvojili prvo, drugo i treće mesto za obrazovne profile – bravar, operater glodač i operater strugar -dobilo je ponudu za zaposlenje u firmi „Unior Components“ u Kragujevcu. Firma Unior Components iz Kragujevca već treću godinu je prijatelj takmičenja i nudi posao najboljim takmičarima iz cele Srbije“, rekao je Siniša Kojić, direktor Politehničke škole Kragujevac, i naglasio da ta firma već ima za radnike, u svojim proizvodnim halama, pobednike ranijih takmičenja i to iz Pirota, Smedereva i drugih gradova naglašavajući da je privreda jako zainteresovana za te obrazovne profile Kojić je rekao da su najbolji takmičari za automehaničara i autolimara dobili nagrade u vidu određenih alata.

Vest o takmičenju objavili su news portal BLIC