Uslovi korišćenja

Poštovani korisnici, dobrodošli na sajt www.uniorteos.com

Uslovima korišćenja definisana su pravila pri pregledu i korišćenju web sajta www.uniorteos.com, koja obezbeđuju kvalitet naše usluge i zadovoljstvo kupaca.

Molimo vas da pre korišćenja naših usluga, pažljivo pročitate Uslove korišćenja.

Svaka poseta našem sajtu, kao i upotreba postojećih servisa na sajtu, znači da ste ove uslove pročitali i da se slažete sa njima u celosti.

Ukoliko su oni za vas neprihvatljivi, molimo vas da ne koristite ovaj sajt.

Unior Teos alati omogućavaju vam korišćenje usluga i sadržaja svog web sajta koje je podložno navedenim Uslovima korišćenja.

Uslovi korišćenja se primenjuju na sve sadržaje i usluge sajta www.uniorteos.com.
Korišćenjem bilo kog dela web sajta, smatra se da su korisnici upoznati sa ovim uslovima, kao i da prihvataju korišćenje sadržaja ovog portala isključivo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost. Trgovac zadržava pravo da bez prethodnog obaveštenja vrši izmene i dopune ovih uslova korišćenja.

Podaci o trgovcu:

Naziv: UNIOR TEOS ALATI DOO BEOGRAD

Adresa: Subotička 23/2 lokal 1, 11050 Beograd

Delatnost i šifra delatnosti: 4690 – nespecijalizovana trgovina na veliko

Matični broj: 17084585

PIB: 101735200

PDV broj: 126380851

Kontakt telefon: +381 11 7440 330

Web adresa: www.uniorteos.com

E-mail: office@uniorteos.com

 

Korisnička podrška:

Telefon: +381 11 7440 330

E-mail: office@uniorteos.com

Korišćenje sajta – opšte odredbe

UNIOR TEOS ima autorska prava na sve sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela web sajta bez dozvole vlasnika autorskih prava, korišćenje specijalizovanih programa (robota, crawlera) radi preuzimanja sadržaja sa sajta, kao i bilo kakvi hakerski napadi u cilju onesposobljavanja sajta, smatraju se kršenjem autorskih prava i podložni su tužbi.

Unior Teos alati administriraju ovaj sajt iz svojih kancelarija u Beogradu, Srbija.
Ni na koji način ne izjavljuju da su materijali ili usluge na ovom sajtu prikladni ili dostupni za korišćenje izvan Srbije, a pristupanje iz područja gde je njihov sadržaj nezakonit je zabranjeno. Nije dopušteno korišćenje ili izvoz, odnosno uvoz, radi izvoza materijala ili usluga na ovom sajtu niti bilo koje kopiranje ili prilagođavanje u suprotnosti sa važećim zakonima ili propisima uključujući, bez ograničenja, izvozne zakone i propise Srbije. Ako odlučite da pristupite ovoj lokaciji izvan Srbije, to radite na sopstvenu inicijativu i smatrate se odgovornim za poštovanje važećih lokalnih zakona. Ovi Uslovi se tumače u skladu sa zakonima Republike Srbije i neće se primenjivati načela o rešavanju neusaglašenosti zakona.

Unior Teos alati mogu revidirati ove Uslove bilo kada, ažuriranjem ovog dokumenta. Povremeno posećujte ovu stranicu da biste pregledali Uslove koji trenutno važe, zato što su oni za vas obavezujući. Određene odredbe ovih Uslova mogu se zameniti izričito navedenim pravnim obaveštenjima i uslovima dostupnim na određenim stranicama ovog sajta.

Korisnici prihvataju korišćenje sadržaja sajta www.uniorteos.com isključivo za sopstvenu upotrebu i na svoju odgovornost.

Poručivanje robe

Poručivanje robe na našem sajtu možete obaviti kao registrovani korisnik ili kao gost.

Registracija korisničkog naloga nije neophodan uslov za kupovinu robe na webshop-u. Registracija kupcu nudi dodatnu pogodnost čuvanja podataka, tako da ih ne mora unositi prilikom pravljenja svake sledeće porudžbine.

Nakon uspešnog poručivanja robe biće Vam poslata automatska e-mail poruka, na osnovu koje Vas obaveštavamo da je Vaša porudžbina uspešno prosleđena na dalju obradu. Kolege iz prodaje nastojaće da u najkraćem roku provere da li smo u mogućnosti da vam obezbedimo poručeni artikal (artikle).

Ukoliko nismo u mogućnosti da vam obezbedimo poručeni artikal, primićete e-mail u kojem vas obaveštavamo da poručeni artikal više nije raspoloživ, te da smo prinuđeni da vam otkažemo porudžbinu. U ovom slučaju porudžbenica neće biti realizovana.

Ukoliko nismo u mogućnosti da vam obezbedimo neke artikle iz Vaše porudžbenice, pozvaće vas telefonom naše kolege i obavestiti Vas o tome. Tom prilikom biće zatražena Vaša saglasnost da Vam isporučimo one artikle sa Vaše porudžbine koje imamo raspoložive na stanju.

Nastojimo da stanje na sajtu bude ažurno, ali zbog dinamike prodaje, postoji mogućnost da u određenim slučajevima poručeni proizvod više ne bude raspoloživ u našem magacinu.

Cena

Prodavac samostalno utvrđuje cene robe u skladu sa svojom poslovnom politikom i zadržava pravo izmene istaknutih cena.

U skladu sa zakonom, sve navedene cene su sa uračunatim pripadajućim PDV-om, ali ne uključuju troškove dostave robe kupcu. Trošak dostave se dodatno naplaćuje.

Izjava o PDV-u

UNIOR TEOS ALATI DOO BEOGRAD je u sistemu PDV-a i cene svih proizvoda na sajtu su izražene sa uračunatim PDV-om u iznosu od 20%.

Načini plaćanja

Poručivanjem robe na našem sajtu možete se opredeliti za jednu od ponuđenih opcija plaćanja: pouzećem gotovinski ili platnim karticama kuriru prilikom dostave, platnim karticama (u celosti ili na rate) u trenutku kupovine na sajtu, virmanski.
Više o načinima plaćanja možete pročitati u delu „NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje platnim karticama

Plaćanje karticama se realizuje preko servisa Banca Intesa ad i obavlja se na bezbedan i sertifikovan način, jednostavnim unosom podataka sa platne kartice. Nakon što se unesu podaci o kartici i potvrdi plaćanje, banka autorizuje transakciju i time je porudžbina odobrena i ulazi u dalji proces pripreme za isporuku. Iznos će biti rezervisan na vašoj kartici (računu) i neće Vam biti raspoloživ za drugu namenu. Iznos se skida sa vašeg računa tek kada se proizvodi pripreme za transport i predaju kurirskoj službi. U slučaju da se iznos ne skine sa računa do isteka 14 dana od prihvatanja Vaše porudžbine, ta porudžbenica će biti otkazana i izbrisana. Nakon isteka roka od 14 dana , novac rezervisan na Vašem računu se oslobađa i biće Vam ponovo na raspolaganju.

Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe ili povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno izvršio plaćanje nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Unior teos alati su u obavezi da povraćaj izvrše isključivo putem VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja. To znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Isporuka robe

Mesto isporuke poručene robe mora se nalaziti na teritoriji Republike Srbije.

Isporuku proizvoda poručenih na sajtu www.uniorteos.com vrši kurirska služba DExpress, na teritoriji Republike Srbije, radnim danima u periodu od 8 do 16 h, na adresu primaoca pošiljke.

Rok isporuke

Po Zakonu o zaštiti potrošača, član 31 – Trgovac je dužan da u roku od 30 dana od dana zaključenja ugovora na daljinu i ugovora koji se zaključuje izvan poslovnih prostorija izvrši isporuku robe, osim ako nije nešto drugo ugovoreno.
Okvirni rok isporuke je od 2 do maksimalno 5 radnih dana.
Rok isporuke može biti i duži od navedenog (5 radnih dana), u vanrednim slučajevima poput velikih gužvi, pandemija, neprohodnosti puteva u slučaju vremenskih nepogoda i sl. Rokovi isporuka mogu varirati u zavisnosti od obima posla partnerske kurirske službe.

Kurirska služba je u obavezi da isporuku vrši što efikasnije u skladu sa svojim mogućnostima i poslovnim kapacitetima.

Dostava robe i eventualna ograničenja

Ukoliko ste kupili ili poručili neki proizvod putem našeg web shopa ili telefonski, isporuka je moguća na jedan od sledećih načina:

Lično preuzimanje

1)    u našoj prodavnici svakog radnog dana od 08-16 h – za fizička lica i za pravna lica koja kupuju u maloprodaji
Subotička 23, 11050 Beograd

tel : +381 (0)11 2-412-555
mob : +381 (0)64 828-0-728
prodavnica@uniorteos.com

2) u našem magacinu svakog radnog dana od 08:30 -15:30 h  – samo za virmansko plaćanje (pravna lica)
Petra Gvojića 11a, 11000 Beograd
mob: +381 (0)64 828-0-716

Isporuka brzom poštom

Kurirska služba DExpress express isporučuje pošiljke u periodu od 8 do 16 h. Kupac obezbeđuje prisustvo punoletne osobe na adresi iz porudžbine, a u svrhu preuzimanja proizvoda. Potrebno je da u tom periodu budete dostupni na broju telefona navedenom prilikom kreiranja porudžbine i da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Kurir svaku pošiljku pokušava da uruči u dva navrata. Ukoliko niste na adresi prilikom prvog pokušaja dostave, kurir će Vam ostaviti izveštaj o prispeću pošljke na Vašoj adresi. Na samom izveštaju se nalazi kontakt telefon koji služi za dogovor o sledećoj isporuci u dogovorenom terminu. Ukoliko i nakon drugog pokušaja dostave nema mogućnosti za isporuku, pošiljka će biti vraćena pošiljaocu.

Ukoliko dođe do vraćanja pošiljke usled neuspele dostave krivicom kupca, Prodavac će obavestiti kupca da je ugovor o kupoprodaji robe raskinut i ukoliko je roba plaćena unapred, pozvati ga da istakne zahtev za povraćaj kupoprodajne cene, umanjen za troškove pokušanog dostavljanja.

Prilikom preuzimanja pošiljke preporučuje se da vizuelno pregledate paket. Ukoliko primetite da je paket značajno oštećen i posumnjate da je i proizvod oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavestite putem e-maila na adresu office@uniorteos.com ili pozivom na broj 011 7440 330.

 • Isporuka robe vrši se isključivo na teritoriji Srbije bez KiM.
 • Pakete čija masa po jedinici ne prelazi 30 kg dostavljamo na adresu, do vrata Vašeg stana.
 • Za proizvode čija težina prelazi 30 i/ili su dimenzije izvan okvira 100x80x60 cm, što su uspostavljeni standardi i pravila kurirske službe, za takve proizvode uslovi isporuke se posebno ugovaraju.
 • Takvi proizvodi su posebno obeleženi na našem web sajtu www.uniorteos.com
 • Ukoliko želite da kupite takav proizvod, očekujte da Vas kontaktiramo u vezi isporuke nakon prijema Vaše narudžbenice.
 • Obaveza Prodavca da isporuči poručeni proizvod prestaje, ako je zbog naloga državnih organa, smetnji u prometu ili pogonu, štrajka, isključenja, manjka sirovina i svih slučajeva više sile izvršenje neprimereno otežano ili nemoguće, a Prodavac je za navedene događaje saznao tek nakon što je potvrdio porudžbinu. U tom slučaju Prodavac će o tome odmah obavestiti Kupca.

Cena isporuke

Za sve porudžbine čija je vrednost jednaka ili veća od 15.000,00 RSD (izuzev robe koja prevazilazi dim 100x80x60) isporuka je besplatna.
Cena dostave za pošiljke čija je vrednost ispod 15.000,00 RSD, obračunava se prema trenutno aktuelnom cenovniku kurirske službe objavljenom na našem sajtu.

Zamena i odustanak od kupovine

„OBRAZAC ZA ODUSTANAK OD UGOVORA“ možete preuzeti ovde.

Saglasno Zakonu o zaštiti potrošača kupac može raskinuti Ugovor o kupoprodaji u roku od 14 dana od dana prijema robe. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje. Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu. Protekom roka od 14 dana od dana prijema robe prestaje pravo potrošača na odustanak od ugovora.

Kupac je dužan da u slučaju raskida Ugovora robu vrati u originalnoj ambalaži, bez oštećenja i vidljivih znakova da je proizvod korišćen i uz originalni račun, u suprotnom prodavac nije u obavezi da kupcu vrati primljeni iznos kupoprodajne cene.

Pod uslovom da je kupac u roku od 14 dana od dana prijema jednostrane izjave kupca o raskidu ugovora, vratio robu prodavcu u ispravnom stanju, prodavac je dužan da kupcu vrati primljeni iznos kupoprodajne cene u roku. Ukoliko kupac ne vrati robu u datim rokovima, rok za povraćaj primljene kupoprodajne cene se produžuje za vreme dok kupac ne vrati robu prodavcu.

Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan proizvod.

Ukoliko kupac ostvari pravo na Odustanak od Ugovora – smatra se da Ugovor nije ni zaključen i nastaju samo obaveze propisane zakonom.

Napomena:
Predlažemo Vam
da kada nam šaljete robu o Vašem trošku, bilo u cilju zamene ili odustajanja od kupovine, robu šaljete preko DExpress kurirske službe, jer je DExpress naš poslovni partner.
U slučaju bilo kakvih sporova ili problema, mnogo nam je lakše da iste rešavamo sa svojim poslovnim partnerom, nego sa firmama koje to nisu.
Naravno, na Vama ostaje izbor kurirske službe preko koje ćete nam poslati robu kada šaljete o svom trošku.

Reklamacija

UNIOR TEOS ALATI DOO garantuje kvalitet i originalnost robe koju isporučuje.
Potrošač ima pravo reklamacije na kupljeni proizvod.

Potrošač ima pravo da izjavi reklamaciju na kupljenu robu putem internet prodavnice usled nedostatka na kupljenoj robi, njene nesaobraznosti, pogrešno obračunate cene, kao i drugih razloga koji su predviđeni odredbama Zakona o zaštiti potrašača RS.

Prilikom preuzimanja pošiljke molimo kupce da u prisustvu kurira provere svoj paket. Veoma je važno da sva oštećenja u transportu, vidjliva na pakovanju proizvoda odmah prijavite kuriru koji Vam isporučuje robu. Ukoliko uočite takvo oštećenje, nemojte potpisati prijem pošiljke ili zamolite kurira da sačeka dok proverite da li oštećenje na pakovanju uslovilo i oštećenje samog proizvoda ili gubitak delova. Ukoliko proizvod nije oštećen, i svi delovi su na broju, potpišite prijem pošiljke.

Postupak reklamacije se pokreće popunjavanjem zahteva za reklamacijom koji možete preuzeti ovde link. Popunjen zahtev dostavlja se na adresu office@uniorteos.com

Ako potrošač nije zadovoljan kako je rešena reklamacija ili prigovor, potrošač ima mogućnost vansudskog rešavanja sporova, a trgovac je po zakonu obavezan da učestvuje u postupku vansudskog rešavanja potrošačkih sporova. (čl.151. Zakona o zaštiti potrošača)
Osnovni uslov za pokretanje vansudskog postupka od strane potrošača jeste prethodno izjavljivanje reklamacije trgovcu.

Detaljne informacije o postupku podnošenja reklamacija i povraćaju robe možete pronaći u našoj politici reklamacija.

Zaštita privatnosti

Odgovornost za obradu podataka o ličnosti u svojstvu rukovaoca snosi:

Naziv: UNIOR TEOS ALATI DOO BEOGRAD

Adresa: Subotička 23/2 lokal 1, 11050 Beograd

Matični broj: 17084585 PIB: 101735200

U slučaju bilo kakvih pitanja ili zahteva u vezi postupanja ili zaštite Vaših ličnih podataka, možete nam se obratiti na e-mail adresu: office@uniorteos.com

U ime UNIOR TEOS ALATA – obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost podataka svih naših kupaca. Da bismo izvršili prodaju, odnosno uspešno obradili vašu porudžbinu potrebni su nam vaši lični – osnovni podaci.

Podaci koje korisnik ostavlja prilikom kupovine na www.uniorteos.com su sledeći:

 1. Ime i prezime
 2. E-mail adresa
 3. Adresa prebivališta/boravka
 4. Broj telefona
 5. Šifra koju korisnik unosi prilikom kreiranja korisničkog naloga
 6. Kod pravnih lica osnovni poslovni podaci

Takođe, u cilju pružanja što kvalitetnije usluge i informisanja korisnika, email korisnika može biti iskorišćen u svrhu marketinških kampanja (newsletter), ali kupcima dajemo mogućnost, ako žele, da se odjave sa mailing liste.

Vaši podaci se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su nužni za obavljanje posla, pa se ovim obavezujemo da prikupljene podatke nećemo koristiti u bilo koje druge svrhe, niti ćemo iste učiniti dostupnim bilo kojem trećem licu.

Više o politici privatnosti možete pročitati ovde.

Opcije prigovora o upotrebi kolačića (cookies) i njihovo uklanjanje

Vi, kao korisnik, u svakom momentu imate potpunu kontrolu nad kolačićima i njihovom upotrebom u okviru Vašeg Internet pregledača.

Imate mogućnost povlačenja saglasnosti o upotrebi kolačića u svakom momentu, a možete i da odbijete upotrebu kolačića koji ne zahtevaju Vaš eksplicitni pristanak, pod uslovom da ovi kolačići nisu neophodni i da je njihovo uklanjanje tehnički izvodljivo.

Moramo naglasiti da ukoliko odbijete upotrebu kolačića u Vašem pregledaču, postoji velika verovatnoća da nećete biti u mogućnosti da u potpunosti iskoristite potpunu funkcionalnost našeg sajta. Naša je preporuka da zbog Vašeg korisničkog iskustva omogućite upotrebu kolačića (cookies) u okviru Vašeg Internet pregledača.

Saglasnost i promena uslova korišćenja

Korišćenje naše internet prodavnice i kupovina robe podrazumeva saglasnost korisnika/kupca sa Uslovima korišćenja i prodaje navedenim na ovoj stranici. Sadržaj Uslova korišćenja i prodaje možemo promeniti u bilo koje vreme bez prethodne najave i saglasnosti korisnika/kupca. Molimo Vas da periodično proveravate sadržaj ove stranice kako bi bili informisani o svim promenama. Svaka promena Uslova korišćenja i prodaje biće objavljena na ovoj stranici i važi od momenta objavljivanja.

Podrazumevamo da ste time što koristite našu web aplikaciju prethodno pročitali i saglasili se sa uslovima korišćenja, odnosno saglasili se sa politikom privatnosti.