Donacija alata u 2016

76 donacija alata

Posvećenost razvoju zajednice u kojoj radimo je deo naše poslovne politike i stoga nastojimo da pružimo podršku u okviru naših mogućnosti. Posebnu pažnju u tom pogledu usmerili smo ka mladima i njihovom obrazovanju.

Ponosno možemo da kažemo da već četvrtu godinu zaredom nagrađujemo školu, organizatora i domaćina Republičkog takmičenja mašinskih škola Srbije vrednim poklonom – UNIOR kolicima sa velikim kompletom alata. Naš cilj je da ovim vrednim poklonom pomognemo izvođenje kvalitetne praktične nastave i povećamo motivaciju i profesora i učenika za dalji uspešan rad. Komplet alata u kolicima predstavlja osnovu svake profesionalne radionice ili servisa i zato je naša garnitura „UNIOR kolica – cela radionica“ dodatni motiv školama da se prijave za organizaciju Republičkog takmičenja, što je vrlo zahtevan i skup projekat.

Ove godine, naša kolica sa alatom dobila je Tehnička škola iz Smedereva, kao organizator sada već XXIII takmičenja po redu, koje je održano u subotu 14. maja. Takmičilo se 28 škola iz cele Srbije, a učenici su se i ove godine nadmetali u oblasti mašinstva i obrade metala, u trogodišnjim obrazovnim profilima – automehaničar, bravar, autolimar, operater glodača i operater strugar.

Izuzetno nam je drago zbog ovogodišnjeg dobitnika donacije, zato što naša firma već godinama ima uspešnu poslovnu saradnju sa Tehničkom školom Smederevo.

Republičko takmičenje mašinskih škola je tokom godina steklo izuzetan renome i uvek okuplja predstavnike lokalnih vlasti i uspešnih firmi, koje žele da podrže manifestacije koje podstiču pozitivan ravoj mladih naraštaja i bolju budućnost celog društva.

Između ostalog, naša ideja je da na ovaj način podstaknemo i ostale kompanije i poslodavce da se uključe u slične akcije i pokažu društvenu odgovornost u okruženju u kome posluju.