Izbor pumpe za vodu određuju vaše potrebe

246 wb30

 

Izbor odgovarajuće HONDA pumpe zavisi od Vaših konkretnih potreba tj. šta sa tom pumpom treba da radite:

– da li je voda koju treba da pumpate čista, tehnička ili prljava (tzv.muljna) voda;
– da li Vam pumpa treba za zalivanje većom količinom vode u svakodnevnoj upotrebi ili za zalivanje po principu „kap po kap“
– ili je potrebno odvesti ili „preneti“ vodu na neku veću visinu i/ili udaljenost, što zahteva veći pritisak (5 bara)

WB serija HONDA pumpi namenjene su za čistu vodu. Najviše se koriste u poljoprivredi kod zalivnih sistama kap-po-kap. Njihova izdržljivost i pouzdanost koja se godinama dokazuje dovodi ih do pozicije najprodavanijih samousisnih pumpi na našem tržištu. Ove snažne pumpe su u stanju da rade danima i po najvećim vrućinama, jer su njihovi motori daleko otporniji od dizel motora, koji su inače namenjeni za pokretanje zalivnih sistema. Prednosti ovih pumpi su i mala potrošnja goriva, koju ističemo kao jedan od aduta. Iako su namenjene prvenstveno za čistu vodu, ovaj tip pumpi trpi nečistoće sa česticama prečnika i do 6 mm.

WT serija pumpi ima 30 puta čvršće i otpornije kućište od standardnih pumpi, i ono omogućava konstantan rad sa jako prljavom vodom, punom čestica krupnijih nečistoća. Ovaj tip pumpi može da radi bez čestog kompletnog održavanja. Konstrukcija kućišta sa brzim spojkama omogućavaju korisniku da nakon upotrebe, na licu mesta bez dodatnog alata očisti radno kolo pumpe i time obezbedi duži radni vek uređaja. WT serija je projektovana tako da bez zastoja pumpa muljnu i otpadne vode sa maksimalnim promerom nečistoće do 30mm. Radna kola na muljnim pumpama za vodu su rasklopiva tako da se detaljno mogu isprati i očistiti posle upotrebe. Ovo su karakteristike vrhunskog kvaliteta profsionalnih pumpi, pa je mogu koristiti sva komunalna preduzeća, vatrogasci, građevinci, putari i ostali profesionalci.

Ukoliko vam je potrebna mala, laka, prenosna, kompaktna pumpa, vaš pravi izbor su HONDA pumpe za vodu malog kapaciteta serije WX . Ove pumpe za vodu su najzastupljenije u vikendicama koje imaju u svom posedu bazen. Omogućavaju jednostavnu upotrebu i malih su dimenzija, imaju ručku za prenos i gumirane oslonce za stabilnost, daju 240L/min protoka vode. Namenjene su za ispumpavanje manjih količina vode, navodnjavanje bašti, kao i vlasnicima nekomercijalnih plovila.

Važno je napomenuti da nijedna „mala“ pumpa za vodu ne može da radi neprekidno 8 sati dnevno. Naravno, može se koristiti povremeno za naporan rad, ali ako morate neprestano navodnjavati, preporučuje se upotreba pumpe za vodu koju spojite na traktor ili pumpe visokog kapaciteta

Pri izboru benzinske pumpe za vodu važna razmatranja uključuju: protok vode, pritisak pumpe (5-6 bara), veličina prikjlučka cevi može biti 1″ , 2″ (najčešće) ili 3″.
Ako se suočavate sa izuzetno prljavom, peskovitom, šljunčanom vodom, WT serija visokopotisnih pumpi za vodu pravi je izbor za Vas. Specijalno brtvilo od silicijum-karbida je povećalo otpornost na abraziju. Oblikovano kućište i konektori koji se lako otvaraju čine čišćenje i kontrolu rotora WT pumpe veoma lako, značajno produžujući radni vek jedinice. Profesionalci to cene!

Specijalni dizajn rotora pumpe (30 puta otporniji od standardnog) omogućava rad sa izuzetno prljavom muljnom i otpadnom vodom. Brze spojnice omogućavaju korisniku da očisti rotor na licu mesta, nakon upotrebe, lako i bez dodatnih alata, čime produžava vek pumpe nekoliko puta. Prečnik nečistoće i do 3,1 cm, visinske razlike do 40 m i protok do 1640 lit / min govore o ovoj savršenoj pumpi.

Ponudu HONDA pumpi pogledajte OVDE.