MTB DRŽAVNO PRVENSTVO SRBIJE – PIROTSKI ĆILIM 2020

230 14 scaled

Uprkos pandemiji, koja je većinu sportskih takmičenja i drugih sličnih događaja odložila i pomerila za neki naredni period, Biciklistički klub BIKE M iz Pirota pokazao je da dobra volja i organizacija mogu da naprave razliku!

Ono što su započeli prošle godine uspeli su da realizuju i sada – već poznatu MTB biciklističku trku „Pirotski ćilim“.
Ove godine, takmičenje su podigli na najviši nivo i uspeli da postanu deo državnog prvenstva Srbije.

Zajedno sa Biciklističkim savezom Srbije i uz podršku brojnih partnera, organizovana je kružna trka po šumskoj stazi, koja je održana u nedelju 23. avgusta, a učesnici su vozili isključivo MTB bicikle.
Broj takmičara je bio gotovo duplo veći nego prethodne godine: njih preko 150 takmičilo se u 14 kategorija.

Najveći motiv i želja organizatora i nas, njihovih partnera, bila je da prvenstveno mlade ljude podržimo u istrajnosti u bavljenju sportom. Zdrav način života i fizička aktivnost, kao i boravak na otvorenom samo su dobili na značaju u rigoroznim uslovima života tokom epidemije. Nakon jednog proleća i očigledno i cele godine pune raznih neizvesnosti, svima su nam nedostajali upravo ovakvi događaji, neke lepše i vedrije teme.

I zato smo se potrudili da sa naše strane damo skroman doprinos ovoj biciklističkoj trci, pa su nagrade u vidu UNIOR alata za bicikle i reklamnog materijala otišle u ruke najboljih takmičara.

Ponosni smo što smo imali priliku da obradujemo mnoge mlade ljude i podržimo ih u njihovom bavljenju biciklizmom.

Čestitamo svim učesnicima, a organizatorima želimo da nastave u istom duhu!

230 27230 26230 5230 8230 6230 9230 4